fredag 2. april 2010

Sápmis største


Etter et år med plateslipp, utsolgte opera-konserter, prisdryss og en riddertittel er Mari Boine tilbake på påskefestivalen.

Tekst: Ove Stødle

Bilde: Pressefoto


Man kan vel trygt si at konserten med Mari Boine i kveld er en av påskens store høydepunkter. I august kom cd´en «Sterna Paradisea» etterfulgt av turné, der hun blant annet holdt to utsolgte konserter i det nye operahuset i Oslo. Hun har vært i Afrika med kongen, og hun har vært i Murmansk. Men i kveld er hun altså her.


Ville komme tilbake

Produsent Christina Hætta forteller om når hun traff Mari Boine, for noen måneder siden. Det var like før den nye cd´en skulle slippes og Mari spurte om ikke hun kunne få komme til Kautokeino i påsken. Da var ikke Christina vond å be.

– Man blir jo kjempeglad, men også ydmyk. Ydmyk over at man har klart å lage en festival som samiske artister ønsker å komme tilbake til, sier Christina.


En påsketradisjon

Mari Boine er en av de artistene som gjennom årene har spilt mange ganger på påskefestivalen.

– Det var jo en selvfølge å ta henne hit, sier Christina.

Produsenten som slutter til neste år er uten tvil kjempefornøyd med å ha Mari Boine på plakaten og selv om hun er veldig opptatt, kommer hun garantert til å stå fremst på konserten i kveld.

– Min favorittlåt er «Skealbma» , sier hun med et smil om munnen.


Mari Boine i kveld på Bákteharji. Dørene åpnes kl. 21.00.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar