søndag 4. april 2010

Der to verdener møtes


Joik, vokalmusikk og indonesiske instrumenter, det er Doyo Voice Migration.

Tekst/foto: Lisa Marie Kristensen


I dagene før påsken har de hatt noen intensive dager med øving i Kautokeino. Patrick Shaw Iversen har jobbet lenge med idéen til dette musikkprosjektet, og er imponert over evnen bandet har til å samarbeide på tvers av ulike musikkstiler.

– Alle kommer med et åpnet sinn og klarer å komme seg inn en helt annen musikkverden, forteller Patrick.


Hva musikk handler om

Joik har mye til felles med vokaltradisjonene fra vest-Java og det gjør det mulig å kombinere de to.

– Musikk handler om kommunikasjon. Det handler ikke om hvor man kommer fra, det handler om å ha åpne sinn og kommunisere. Da klarer man å bygge broer mellom de ulike stilene, forteller Patrick.

Inga Marit Gaup Juuso joiker og Rosyanti Muzika synger. I tillegg fremfører den javanesiske danseren Lim Fatimah indonesisk dans.


Avslutningsfest

I natt avsluttes påskefestivalen 2010. Men først er det duket for en ordentlig avslutningsfest på Thon Hotel. I tillegg til Doyo Voice Migration spiller Dj Šielat og Raggabalder Riddim Rebels. Dj Šielat er forøvrig produsent Christina Hættas nye Dj prosjekt. Sammen med Katri Somby disker hun opp med det beste av samisk musikk fra 70-tallet og til moderne tid. Raggabalder Riddim Rebels består av Jørg1 og Jan Steigen fra nedlagte Tungtvann. De snurrer plater fra alle deler av jamaicansk musikk.


Festen starter kl. 21.00.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar