torsdag 1. april 2010

Amoc tilbake på festivalen


Det er noen år siden Mikkal Morottaja var i Kautokeino i påsken. Mikkal som rapper på utrydningstruede enaresamisk, er snart klar med ny plate, og i kveld er han veldig klar for Bákteharji.

Tekst: Lisa Marie Kristensen

Foto: Pressebilde


Produsent Christina Hætta er strålende fornøyd med å ha fått Amoc til påskefestivalen.

– Hver gang jeg hører låten hans «Kolleakšu» blir det topp stemning. Han er uten tvil en av de tøffeste rapperne vi har i Sápmi, sier Christina.

En liten mann med en stor stemme. Han har valgt å rappe på sitt morsmål enaresamisk som bare snakkes at par hundre mennesker.

– Det er så kult fordi det ofte bare er den eldre generasjonen som snakker språket. Det er en veldig viktig ting han gjør med sin musikk. Pluss at han har ekstremt bra låter, forteller Christina.

Påskekonsert i Kautokeino er noe Amoc har veldig bra minner fra. Christina forteller at han gleder seg veldig til å komme hit, for konsertene han har hatt her er noe av det beste han har vært med på.

– Han sier at publikummet her er noe av det beste han har opplevd, sier Christina.


Rap

Første halvdel av kvelden er viet rap. Først ut er guttene i T&T, så er det duket for Amoc, så Gatas Parlament. Gatas Parlament er pionéerer innen norsk rap. De har vært i toppen av norsk rap helt siden begynnelsen av 90-tallet, med det de selv kaller norskspråklig revolusjonær rap fra Oslos østkant. Siste band ut er de samiske rockerne i Sagittarius. Etter mange år ute av drift, er de tilbake mannsterke. Innslipp i hallen fra kl. 21.00, konsertstart kl. 23.00.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar