fredag 2. april 2010

Sančuari tar over fredagen


Helsamisk på Bákteharji i kveld. Sančuari hopper inn etter sykemeldte Ralph Myerz. Det er dermed stor fare for allsang (alljoik) og samemesterskap i dans!

Tekst: Lisa Marie Kristensen

Foto: Pressebilde


Det er gode nyheter for de som savnet Sančuari på årets festivalplakat. Produsent Christina Hætta synes det er synd at kauto-vennene Ralph Myerz and the Jack Herren Band måtte avlyse, men depper ikke av den grunnen. Hun vet at Sančuari kommer til å løfte taket i hallen. Slik de alltid gjør.

– Jeg er ekstremt fornøyd med at Sančuari kunne stille opp på så kort varsel. Det er viktig å være løsningsorientert når slikt skjer, sier Christina.


Klart vi stiller opp!

Svein Egil Oskal hadde for en gang skyld tenkt å ta fri i påsken. Noe som egentlig er uvanlig for de fleste Kautokeino-musikere. Selv om planene om å være hjemme med familien gikk i vasken, ser han fram til å stå på scenen i kveld.

– Hvorfor ikke stille opp, det er jo kjedelig hvis det bare blir stille klokken ett på natta. Vi får opp trommeslageren fra Stockholm, og da blir det kjempebra, sier Svein Egil.

Med sine 25 år sammen kan man trygt kalle gjengen i Sančuari for samkjørte, derfor er det ikke så vanskelig for de å stille på dagen.

– Etter par og tjue år kan man sakene sine. Gjengen er så rutinerte at dette kan de, sier Svein Egil.

I går var det 1. april og Svein Egil har fått et titalls telefoner der folk lurer på om dette er en aprilspøk.

– Bare folk ikke tror dette er en april-spøk, sier Svein Egil mens han flirer.

I kveld består bandet av Heika Hætta, Svein Egil Oskal, Johan A. Gaino, Roger Ludvigsen på bass, Mikael Eriksson på trommer og Kenneth Ekornes på perkusjon.


Dørene åpnes kl. 21.00.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar