torsdag 21. april 2011

Nordisk fokus!


Tekst og foto: Sergey Gavrilov


12 kunstnere fra Sverige, Norge, Danmark og Grønland har ankommet Norge og Kautokeino for i løpet av en uke her kunne arbeide frem innholdet i utstillingen KOLT.


Andre KOLT


- Hvorfor nettopp et slikt prosjekt:

- Nå, vi får presentert vårt arbeid og dele arbeid mellom mennsker, forteller arrangør Elle Sofe Henriksen

Det er andre gangen KOLT arrangeres i Sápmi. Første gangen var på Riddu Riđđu ifjor, nå i Kautokeino. Selv om det både ifjor og i år var samlet kunstnere, så blir det annerledes i år.


Nordisk fokus


- Nå har vi jo et nordisk fokus, istedenfor urbefolkninger fra hele verden. Som på Riddu, har vi også et fast sted her, der folk finner oss, sier Henriksen.

Idag var gjengen opptatt med å lage til morgendagens forestilling i en feiende stress, der noen faktisk ikke ville la seg fotografere.

- Kom heller i morgen, da blir det flotte bilder og gode følelser og dette kan være din eneste sjanse å se denne spesielle forestillingen, da man kan spørre seg når KOLT neste gang kommer til Kautokeino, reklamerer en smilende Elle Sofe Henriksen sammen med lederen for KOLT, Alexandra Wingate


Åpningen av KOLT PLATFORM er i morgen klokken 13.00 på Arctic studios opp hos Kautokeino Film AS (400 meter fra hotellet etter Biedjovaggeveien).


Mer om KOLT http://www.kolt-kolt.se/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar