onsdag 31. mars 2010

Følg med på redningsaksjonen


Et team drar for å leite etter sønnen til Kurt Josef Wagle, som sannsynligvis har krysset elva over til fjordheksa. Ja nettopp, fjordheksa.

Tekst: Per-Josef Idivuoma

Foto: Pressebilde/Euforia Film


«Kurt Josef Wagle og legenden om Fjordheksa» har egentlig ikke noen samisk tilknyttning, men Vars er fornøyd med å ha den med på programmet likevel.

– Filmen er en av de lokale filmene som vises på Samisk Filmfestival. En film som ska tiltrekke publikum, sier festivalsjef Vars.

Filmen handler om Kurt Josef Wagle som drar for å leite etter hans homoseksuelle sønn. Med seg har han et team med blant annet en pedofil-lærer og en synsk kvinne. Det kan jo ikke gå galt.


Kjente filmskapere

– Tommy Wirkola og Stig-Frode Henriksen er jo kjente filmskapere som har lagd bra filmer før, sier Håkon Isak Vars. Han ser ikke noe problem med at filmen ikke er samisk eller urfolksfilm. For han er det viktig at slikt ikke hindrer bra filmer å vises på festivalen, til tross for at festivalen har et tydelig urfolksfokus.

– Alle deres filmer har blitt vist her på festivalen før. Hvorfor ikke også denne gangen, sier Vars.


Skal trekke folk

Med et rulleblad som det Tommy Wirkola har. Kill Bulj, Død Snø og nå en Hollywood-produksjon på gang, så håper Håkon Isak att filmen ska trekke publikum. Han har bedt folk kjøpe billetter på forhånd da han tror filmen kommer til å bli utsolgt.


«Kurt Josef og legenden om fjordheksa» vises i kveld på iskinoen kl. 21.45.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar